Litinové nádobí
Litinové nádobí má dlouhou tradici. V Evropě se litina používá od 14. století. I u nás není litina žádnou novinkou, možná ještě máte litinový hrnec po babičce či ještě starší. Právě pro svou odolnost je litina tolik oblíbená. Další vlastností, pro kterou je litina stále populárnější, je její schopnost akumulace a následné pozvolné uvolňování tepla - je nenahraditelná pro dlouhé, pozvolné vaření, které je ideální pro přípravu gulášů, tradičních omáček k masům, klasickému pečení v troubě. Litinové nádobí lze používat k vaření na všech typech sporáků včetně indukce, lze je využít i pro pečení v troubě. Je ideální i na servírování, neboť uchová jídlo po dlouhou dobu teplé a vy tak můžete stolování přeměnit ve společenskou událost.
Nejprodávanější

Smaltovaný litinový hrnec Marmite Provence v černém provedení se skleněnou poklicí o průměru 28 cm, výšce 10,5 cm a objemu 5 litru od špičkové německé značky Küchenprofi.

Smaltovaná litinová wok pánev Provence v černém provedení se skleněnou poklicí o průměru 30 cm a výšce 9 cm od špičkové německé značky Küchenprofi.

Smaltovaná litinová pánev Provence na smažení v černo červeném provedení o průměru 28 cm, výšce 7,5 cm od špičkové německé značky Küchenprofi.